pondělí 7. října 2013

Čerstvá vrstva omítky a plastelína

Vážení a milí, chystám se vám poreferovat o dnešním nesnadném dni. Začal velmi slibně. Usnula jsem po čtyřech a půl hodinách snahy, ve tři ráno. To u člověka zvyklého na "svých osm" evokuje problém. Následně jsem se dozvěděla, že problémy se spaním měli takřka všichni, včetně stáda mamčiných kolegyň z práce. Že by divná konstelace?


Každopádně - probudila jsem se s nádherným rohem mezi očima, což mi moc na náladě nepřidalo. Nemluvě o tom ostatním, rozprsknutém po obou tvářích. Od půl osmé do osmi jsem se věnovala maskování a popíjení kopřivového čaje. Do školy jsem došla s divným pocitem v břiše á la dneska-raději-nebudu-nic-jíst. V jedné chvíli zoufalství jsem zavolal zběsilé mejkapovačce z Mary Kay a zrušila schůzku. Za dvě hodiny jsem si to rozmyslela a volala, že své zrušení ruším. A tak se stalo, že jsem se v kýženou dobu dostavila do onoho pekelného salónu.

Mejkapovačka strávila úvodní minuty tím, že se mě snažila přesvědčit, že "na levé tváři se ti to rozhodně zlepšilo, Market. Jsou tady nějaké nové, ale proces obnovení kůže trvá měsíc. Tak jdeme na to..." Mimochodem, ne že bych byla nějak zvlášť ješitná, ale kde přišla na to, že mi může jen tak bez zeptání tykat? V následujících chvílích si už smývám emulzí svůj make-up, abych vzápětí na obličej dostala fialovou masku zvanou beton. Zatímco mi tuhne úsměv (přeneseně i doslova) poslouchám švitoření druhé kosmetičky z vedlejší místnosti.
"Dobrý den, paní Jano, už se cítíe lépe? Kdy by vám vyhovovala další schůzka? Ve středu? Výborně, budu se na vás těšit..."

"Dobrý den, mluvím s paní Marií? Získala jsem na vás kontakt od vaší vnučky. Bylo mi řečeno, že byste měla zájem nechat se bezplatně hýčkat v našem salonu... a poté bych vás nalíčila."

Pod tvrdnoucí maskou mi zacuká v oné levé tváři. To už se navrací má osobní mejkapovačka. V ruce třímá tlustý svazek Fifty Shades Darker. Na chvíli se zhrozím, že se mnou o tomto uměleckém skvostu se mnou hodlá konverzovat (přiznávám se, že jsem přečetla Fifty Shades of Grey v anglickém originále v dobách, kdy ještě neexistoval český překlad. Odnesla jsem si z toho velezajímavou slovní zásobu a zaryté přesvědčení, že k dalším dílům mě už nikdo nedonutí). Avšak čekalo mě ještě něco horšího! Strhující mistrnně napsaný erotický román je odložen na stůl mezi dózy se štětci a kosmetikou... a opět začneme mluvit.V rámci konverzace jsme se dostaly k našemu stužkováku. A hádejte co, ta šílenkyně dostala rozkošný nápad. Ano, chce mě nalíčit! Chce mi zakrýt flíčky a výrazně namalovat oči! Kde jste kdo, zachraňte mě ze spárů šílené mejkapovačky! Zakočeně koktám cosi o tom, že nad tím budu přemýšlet. "No taková nabídka se přece neodmítá," zubí se na mě mejkapovačka.

Poté, co ze sebe po pěti minutách úporné snahy dostanu dolů fialový beton, jde se patlat. Skončím s typickou omítkou. Cesta domů je utrpení jako vždy. Docházím na nádraží a vlak, o kterém jsem si myslela, že ho nestihnu a tudíž jsem nespěchala, mi ujíždí před nosem, jelikož měl zpoždění. Zakryla jsem si na sluncem ozářené lavičce na nástupišti obličej vlasy a jala se učit organické názvosloví.

Doma jsem se s elánem pustila do odstraňování krusty na mém obličeji. Jde to ztuha... a vyfotila jsem vám to. Aspoň uvidíte mou tvář a tak... Svému účelu zcela posloužil můj milovaný 2mpx foťák na stařičkém mobilu. Detail s ním nevyfotíte, ani kdybyste chtěli! A zkresluje jedna báseň...


Vražedný pohled s omítkou na obličeji. Myslím na mejkapovačku.


O tři čtvrě hodiny a jednu sprchu později. Na omítce je hezké to, že si po jejím odstranění vždy uvědomím to, že mám svůj obličej docela ráda.

Do historie se dnešní den zapíše ještě jedním pozoruhodným činem. Skvělou úvahou jsem dopšla k tomu, že jestli se chci přestat dotýkat rukama obličeje, musím je něčím zaměstnat. A protože jsem chytré dítě, odvážně jsem se ponořila do svého nepořádku a vyhrabala jsem inteligentí plastelínu. Sice byla po letech nepoužívání trochu ztuhlá, ale nakonec jsem ji za pomoci tužky z plechovky vyrýpala. Svůj účel splnila dokonale. Nejenže jsem si při učení přestala sahat na obličej, ale plastelína mě nakonec zaujala natolik, že jsem toho učení nechala úplně...

Šeříková plastelína a sešit matematiky. Konkrétně se jedné o nekonečné geometrické řady. Pro dlouhé podzimní večery jsou jako stvořené.





Co plánuju do budoucna? Jelikož jsem byla jakousi náhodou nominována na Versatile blogger award, připravuji si patřičný článek, na což ovšem potřebuju poněkud klidnější prostředí, takže vzniká pomalu. Také plánuju rozšířit spektrum svých článků, ne všechny by v budoucnu měly být takové "deníčkové".

Takže, to je prozatím vše. Chce se mi spát. Pac a pusu...

9 komentářů:

  1. Trik s plastelínou je super!!! vidíš, že jsi na něco přišla a historky s paní z mary kay mě dostávají do kolen:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je dobře, já mám radost, když se mi podaří někoho rozesmát :D

      Vymazat
  2. No mě by hlavně zajímalo, jestli ta maska byla alespoň trochu k užitku? K Mary Kay jsem totitiž trochu skeptická..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, asi takhle. Ta maska má za úkol vytáhnout všechen ten hnis a hnus navrch. Neřekla bych, že to má nějaký extra vliv na ty moje hluboké zahnisané boláky pod kůží, ale spíš to třeba vycucne ty pupínky, které už mají bílou hlavičku, ve smyslu toho, že to ten hnis z povrchu odstraní. Takže účinek to nějaký má, jestliže užitek, to nevím, protože se to stejně za den nebo dva vrací do podobného stavu jako předtím.
      Jinak to jsme tedy dvě, co jsou skeptické. Myslím, že ze způsobu, jak své zkušenosti popisuju v článku, můj postoj k téhle značce vyplývá docela jasně :D Dám tomu ještě chvilku šanci, ale nevím. Zatím mě to nijak nepřesvědčilo.

      Vymazat
    2. Já znala totiž paní, jejiž dcera si nemohla děsnou dobu najít práci a pak se právě dala na dráhu kosmetičky.. což ve mě evokuje pocit, že to může opravdu dělat každý. O neprofesionalitě mě přesvědčuje i tvůj popis zmíněné paní. Navíc kosmetika Mary Kay je z mého pohledu na úrovni té z Avonu či Oriflamu, která moji ekzematikou kůži promění v učiněné peklo. Být tebou zkusím investovat do certifikované přírodní kosmetiky, resp. nějakého uhelného mýdla, např tohle:
      http://www.libebit.cz/www-eshop-rychle-cz-libebit/eshop/19-1-Mydla-s-olejem-babassu/0/5/206-Detoxikacni-uhelne-mydlo-s-olejem-babassu
      Mě navíc na ekzém taky pomáhá pití zázvorového čaje, který je, jak známo antiseptický. Ale je potřeba opravdu nastrouhat, přivést k varu a nějakou tu minutku vařit, vypít tak litr denně. Minimálně je to teď, když se ochladilo, obstojná prevence proti různým krčním bacilům. Holt jak ekzém, tak akné je potřeba léčit více zevnitř než z venku.

      Vymazat
    3. Ano, ano, s tou profesionalitou to bývá velký problém. Já jsem si speciálně tu svou proklepla. Můžu o ní říct tolik, že patří k těm zazobaným, kteří si na tom vydělali slušné prachy. Na vizitce se jí skví nápis "obchodní ředitelka pro ČR a SR". Když ještě měla normální zaměstnání, dělala prý něco se zdravotnickým materiálem... Každopádně, teď už je těžce za vodou...

      Z Mary Kay teď používám jen mycí gel pro citlivou pleť a tonikum, včera jsem zkusila poprvé tea tree olejíček, tak uvidíme... Jinak zázvor občas piju, když na mě něco leze, to mě zatím nenapadlo, použít ho na akné. Momentálně piju kopřivový čaj, předtím jsem měla ostropestřec. Jak říkáš, nastrouhat nebo nakrájet na hodně jemno a zalít. Já ještě přidávám citrón, lžicku medu a špetku skořice. Bacila obvykle zabije nebo aspoň přizabije :)

      Vymazat
  3. Ahoj, já myslím, že by ti mohla pomoci zinková mast, jemně vysušuje, ale hlavně má silné hojivé účinky, aby ti po akné nezůstaly ošklivé jizvy. Většina lidí pějě na zinkovou mast oslavné ódy, ať už ji používají na akné, ekzém, či opruzené dětské zadky... Já jsem si koupila http://www.lekarna.cz/sudocrem-60g/. Je to velice hutná mast, nanáší se jen tenká vrstva, bohatě stačí malé balení. Podobně jako zinková běloba je mast bílá a silně kryje, takže ji používám jen přes noc, abych nevypadala jako geisha, ale třeba by šla použít i pod pudr....
    To s nedotýkáním se obličeje je svatá pravda, já bych to nedovolila ani mejkapovačce. Čím ti to nanáší, štětcem? Má štětce vždy vyprané? Ani to nezaručí smrt všem bakteriím...
    Držím palce a nezoufej, obličej máš krásný i tak.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mám se sudocremem dobré zkušenosti!doporučuji

      Vymazat
    2. Ukládám si radu do zásoby, momentálně jsem začala experimentovat s tea tree (nechci to zakřiknout, ale zdá se mi to být na dobré cestě - takže kdokoliv to čte, tak prosím pěkně zaklepejte na nejbližší dřevěný předmět... ;)), takže nechci mícht víc věcí dohromady.
      Jinak kdyby štětcem! Vždycky nějakou snahu má, ale pak to stejně dopatlá prackami, takže... Ne. Nemám z ní dobrý pocit ani trochu. A jinak děkuji a poslední dobu zase tak moc nezoufám, čímž chci říct, že se z toho po té psychické stránce poměrně vyhrabávám a pokud nenarazím na nějakého debila, který mě zase rozhodí, vidím to na světlé zítřky :D (ale pro jistotu opět zaklepejte na to dřevo, prosím!)

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...