sobota 19. dubna 2014

Tož tu máte těch 50 faktů

Zdravím. Bylo nebylo, za dávných časů kasala jsem se u Zdenule, že sepíšu svých vlastních 50 faktů... o sobě. A já sliby plním a věřím, že jste na tyto zásadní informace celí nažhavení, i když přicházím se zpožděním hodným Českých drah.

Tento článek rovněž bude možná nadlouho poslední příčetnou věcí, kterou v současném stavu zvládnu zkomponovat. Protože věřte mi, že olomoučtí vtipálci mi se svou pozvánkou k přijímačkám pořádně nabourali plány. Vlastně z nich zbyla jen hromádka pomačkaného šrotu.

Dost už ovšem bylo hodnocení mé současné situace, níže se toho o mně dozvíte ještě požehnaně. Tak tedy s chutí do toho!

Na nic tedy nečekejme a s chutí do toho!

0. Ano, mám i nultý fakt! Nemám ráda tagy. Tedy za předpokladu, že je to něčím blogu každý třetí článek. Nejzásadnější informací plynoucí z těchto výlevů je fakt, že daný člověk vůbec nemá fantazii, ale patrně je zdatný ve vyplňování formulářů.

Jednou za čas je to ovšem vítaný způsob, jak se o vaší (oblíbené) autorce dozvědět něco bližšího. Myslím, že už mě sice znáte zvenku i zevnitř báječně, ale proč to nepodpořit několika náhodnými informacemi?

1. Nikdy jsem neomdlela... hmm, zajímavé, že? Jsem prostě pořádný kus baby, kterou jen tak něco nesloží. Takže si můžu občas jen představovat, jak padnu do náruče švarného muže (náhodou, jednou jsem k tomu měla celkem blízko!) a on mě pochopitelně zachytí jako pírko... Dobře, popojedem!

2. Nikdy jsem nechodila do tanečních. A tančit neumím. Vyhýbám se plesům. Mám vrozený odpor k ladnému pohybu a hrůzu ze společnosti více lidí. Ale když doma naprosto nekultivovaně a humpolácky cvičím (pokud tedy zrovna nemám čtyři týdny před maturitou), občas si trsnu před zrcadlem a myslím si o sobě, že vypadám náramně...

3. Nemám ráda, když se lidi nimrají v jídle. Copak vás nevychovala maminka stejně, jako mě? Nechceš, nech být. Ale do večeře nic nedostaneš! Spolužačky, které z jídla při obědě vyberou rajčata, houby, olivy, hrášek, papriku, oloupají kůrčičku z kuřátka a pak nechají ještě polovinu z přebraného zbytku na talíři, by zasloužily. Hladu a polských vší na vás, podělím se s vámi opět o jednu rodinnou průpovídku.

4. Nejím margaríny. Jo, taky existuje pár takových věcí, proč to nepřiznat. Ačkoliv margarín můžu těžko z něčeho vyšprtnout. Ale nechápu, proč bych si měla na chleba mazat máslovou Ramu, když si tam můžu dát máááslíčko. Upřímně si nemyslím, že by byl nějaký rozdíl ve "škodlivosti", pokud to nedlabeme lžící. Z reklamy, kde si někdo s labužnickým výrazem namaže na chleba centimetrovou vrstvu té válečné náhražky, se mi dělá poněkud nevolno. Ale proti gustu... Mě to prostě jen nechutná.

5. Škraloup na mlíčku je taky odporný, když už jsme u té stravy. 

6. Často se zdánlivě bez příčiny culím. Nebo si pro sebe mumlám nějaké nadávky. Prostě si jen v hlavě přehrávám všechny zážitky a trapasy, co se mi kdy staly, a přestávám vnímat okolí.

7. Černé silonky se mi nikdy nelíbily. V posledním půl roce jsem je najednou začala nosit a mám je ráda. Jaké pohnutky mě k tomu vedly? Netuším. Asi jsem nějaká temná...

8. Jsem plná protikladů. Romantik a cynik, naivní i pragmatická. Záleží na náladě a na tom, která má mozková hemisféra má zrovna navrch.

To je ale krutě symbolická fotka, což?
9. Zbožňuju, když se na mě usměje neznámý člověk. Jen tak na ulici. Udělá mi to radost.

10. Nemám žádnou nejlepší kamarádku. Jen pár lidí, se kterými se víceméně povrchně bavím.

11. Ve škole jsem se naučila psát všemi deseti, protože jsem jako jediná v IVT nepodváděla.

12. Nikdy jsem nebyla v nemocnici.

13. V životě jsem asi jen jednou otevřela dveře vlaku. Bojím se, že bych to nezvládla a lidi za mnou by se na mě blbě dívali. Proto vždycky počkám, ať jde přede mnou někdo jiný. Díkybohu nikdy nevystupuju sama.
Edit: Dne 23. 4. se mi to podařilo. Naštěstí se nikdo nedíval...

14. Ráda jezdím tramvají, když už jsme u té dopravy. Jsem holka z malého města, tak je mi to vzácné.

15. Jsem neskutečná trémistka. V inkriminované chvíli se rozklepu, začnou mi cukat svaly (a v obličeji to jde vidět) a prostě jsem jedna velká definice křeče.

16. Má nešikovnost přesahuje hranice roztomilosti.

17. Neumím vyprat prádlo. Jako fakt. Ale umím ho vyndat z pračky a pověsit, heč!

18. Dělám, že spoustu věcí odmítám a že mě nebaví, ve skutečnosti se však jenom bojím nebo se stydím.

19. Kdybych si měla vybrat nějakou superschopnost... chtěla bych být neviditelnou a umět létat. Jako ta stíhačka. Bžuuuuuuum!

20. Joseph Morgan je sexy. No dobrá, dobrá, tohle není o mně, ale zkuste mi odporovat a probodnu vás kolíkem z bílého dubu!

(Zdroj)
21. Už odmala si vymýšlím v hlavě příběhy na pokračování, když se potřebuju zabavit při nějaké nudné chvíli. Proto jsem tak často mimo.

22. Když se čtu nebo se učím, potřebuji absolutní ticho.

23. Jsem hysterický labilní melancholický cholerik.

24. Zbožňuji čtení. Babičku Boženy Němcové jsem poprvé přečetla v osmi letech. Momentálně nesmírně trpím tím, že na čtení mi krom povinné četby nezbývá čas.

25. Nevydržím dlouho spát. Nejdéle jsem v životě spala do devíti a to jsem byla poněkud společensky zmožená a předchozí noci jsem nezamhouřila oka.

26. Jako dítě jsem dlouho nevěřila, že existuje ryba jménem jeseter. Bylo to tím, že taťka měl takovou průpovídku "jeseter, kup si sveter", takže jsem si prostě myslela, že si ze mě všichni s tím jeseterem dělají srandu.

27. Nejsem soutěživá a nesnáším týmovou práci. Všechno stejně nejlépe udělám sama.

28. Neumím udělat kotoul.

29. Divně chodím.

30. Jako jedna z mála jsem v naší rodině podědila hudební sluch a nadání ke zpěvu. Mamka mi jako malé navrhovala, abych chodila do sboru. Ale už znáte můj názor na společnost. A tak jsem zůstala doma. Myslím, že hlas mám pěkný a mohl by zvládnout daleko víc. Škoda.

31. Mám ve zvyku se vážně pitomě zamilovávat.

32. Pohleďte na to, jak miluji pravidla. Třeba jak chodím spát. Polštáře musím mít srovnané zásadně takto: velký polštář, zapínáním ke stěně až na jedno povlečení, kde vzorek vypadá lépe, když je to naopak. Na tom malý polštářek s medvídky tak, aby medvěd nebyl hlavou vzhůru. Na tom měkčí malý kostičkovaný polštářek, zapínáním ke stěně. Na něm šátek. Lícem nahoru. Dobrou noc.

33. Každý večer vypiju kýbl čaje.

34. Mám děsivě tenké zápěstí a dlouhé kostnaté prsty.

Už si pro vás jdu!
35. Občas jsem strašně líná psát komentáře k článkům. Když se konečně rozhoupu, je už daný článek několik dní starý. To víte, musím se na takový výkon duševně připravit.

36. Jsem bordelář. Já vím. To říká každý. Ale já jsem toho označení hodná. Jen se podívejte na tu fotku nahoře. Vidíte, jak se to tam v té vrchní poličce sype?

37. Ráda jezdím sama na kole. Vím, že jsou takové výlety nebezpečné. Ale já prostě zbožňuju ten pocit, když si můžu jet kam chci, jak chci, nikdo mi do ničeho nekecá a já si můžu zpívat!

38. Mám panickou hrůzu z hmyzu.

39. Jakožto dějepisec vám pravím, že jsem se narodila přesně v den 49. výročí svržení atomové bomby na Nagasaki. Možná to má vliv na to, že jsem dost výbušná a likviduji věci kolem sebe.

40. Nikdy jsem nenašla čtyřlístek. A to jsem se snažila.

41. Zaručený způsob, jak mě vytočit, je nezavřít za sebou dveře.

42. Když se líčím, nikdy nevynechám oční stíny. I když jen nenápadné. Prostě zvyk.

43. Nechodím do kina. Je to daleko, nemám s kým, nebaví mě to a když něco chci vidět, tak to sprostě ukradnu.

44. Nesnáším, když se v médiích v rámci zpravodajství a různých diskusních pořadů mluví obecnou češtinou. Já mám na ni vůbec trochu pifku, přiznávám. Zajímavé je, že po našimu tam nenapadne mluvit nikoho.

45. Jsem nehorázně zmrzlá. K životu potřebuji slunce nebo aspoň deky, peřiny a teplé ponožky!

46. Hrozně se pitvám v minulosti a rozebírám svoje chyby.

47. Autoškola byla jedním z největších dobrodružství mého života. Kupodivu z ní nemám žádné traumatizující zážitky a nezažila jsem, že by na mě kdokoliv byl sprostý nebo nepříjemný, přestože můj řidičský talent je pochybný, a to dokonce na tolik, aby si zasloužil místo v mém profilu na bloggeru.

48. Až napíšu nějakou knížku a budu velmi bohatá a slavná, pojedu na cestu kolem světa a všem vám budu posílat pohledy!

49. Joseph Morgan je sexy.

50. Joseph Morgan je sexy.

Tak vám gratuluji, pokud jste se poctivě pročetli a nakonec. Pokud jste to jen proletěli, hanba vám a za trest udělejte deset dřepů. A teď už povídejte, co máme společného a v čem se rozcházíme!

19 komentářů:

  1. Tak rozhodně 20., 49. a 50. máme stejnou! Samozřejmě nejenom to, já taky nesnáším hmyz, ale panickou hrůzu mám asi jenom z pavouků. Co se týče češtiny, tak tu teďka mrší snad každý a bojím se, že z tvaru "malé koťata" brzy bude normální pravidlo, protože snad nikdo neví, že je na konci "á". Čtení taky zbožňuju, já teď nestíhám hlavně a) kvůli své prokrastinaci b) kvůli povinné četbě c) kvůli množství časopisů, kterými mě zásobuje moje mamka.

    OdpovědětVymazat
  2. Upřímně tyhle tagy vážně nemusím. Pokud je ale napíše někdo zajímavý a ještě to podá tak,že se celou dobu bud směju a nebo horlivě prikyvuji, dá se to zkousnout :D ne vážně jsem se skvěle pobavila,v lecčems se shodneme a jsem ráda,že jsem se o Tobě zase něco nového dozvěděla :) A co jsem si z článku rozhodne odnesla? Ze "Klaus" je prostě sexy! Nelze nesouhlasit ;D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však mi věř, že mi to zase minimálně na půl roku stačí :D
      A jsem ráda, že jsi si ze článku skutečně odnesla tu nejpodstatnější informaci!

      Vymazat
  3. Článek mě skvěle pobavil :D. Ve vlaku bych asi neuspěla, jezdím jim každý den a občas je prázdný :D A jo, JOSEPH MORGAN JE SEXY! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, když já jsem vážně tak strašlivě nešikovná, že si na takový zapeklitý systém, jako jsou dveře od vlaku, vůbec netroufám! Já když jsem jednou otvírala u babičky v ložnici okno, tak jsem ho nechtěně vysadila z pantů... Děda ho přišel nasadit zpět a byl tak konsternovaný, že se nevzmohl na slovo... takže jistě pochopíš, že si v tomto ohledu moc nevěřím :D

      Jinak mě převelice těší, že tak ochotně souhlasíš! :)

      Vymazat
  4. Po našimu? Z kaj ty zje? :o)))
    Shoda v 2., 4., 24., 35., 36., 38., 42., 44., 45.
    Kdo je Joseph Morgan? :D
    Líbí se mi tvůj blog, tvůj styl psaní, tvůj nadhled a tvoje vlasy!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Z Frydlantu :) Ale ovlivněná spíše hrabyňským dialektem.... A nejsem aktivní mluvčí, spíš jenom ráda naslouchám té drsné, ale libozvučné mluvě :D

      Joseph Morgan je... sexy. Majitel těch nejkrásnějších blonďatých kudrlin, nejroztomilejších dolíčků ve tvářích, nejúžasnějších plných rtů atd., ale především toho nejdokonalšího britského přízvuku. Jinak je to herec, známý především z The Vampire Diaries, resp. The Originals, ale taky má na kontě další zajímavé role a počiny, mimo jiné dva vlastní krátké filmy... Takže tolik krátká přednáška :D

      A jinak děkuji, děkuji a děkuji! :))

      Vymazat
    2. Ostrava zdraví Frýdlant!!!
      J.M. je rozkošný, to musím uznat!! :o))
      A rádo se stalo! Líbí se mi tu, ještě nemám přečteno všechno, ale pracuju na tom :o)
      Hezké volné pondělí Markétko!

      Vymazat
    3. Frýdlant děkuje a vzkazuje, že má ctěná maličkost se už těší, až se za tři dny poveze osmičkou z Náměstí republiky na kožní! :)

      Ano, ano, to jsem ráda, že uznáváš ;)

      Pěkně si to tady užij a taky ti přeji krásný zbytek Velikonoc!

      Vymazat
    4. Na Fifky? Tam já pracuju.. ale na kardiologii :o))) tak snad budou na kožním na tebe tak hodní, jako bych byla na kardiu já!! :o))

      Vymazat
    5. Ne ne, moje opěvovaná paní doktorka má teď ordinaci v Apromedu. A tam je na mě ukrutně hodná, ať už se týká přístupu nebo skutečnosti, že po mě nikdy nechce žádné peníze :D
      Ale jinak mě ohromně těší vědomí, že bys na mě byla hodná! :))

      Vymazat
  5. Sakra, jo, Joseph Morgan je sexy! Ať mi všichni vlezou na záda se Stefanem!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, ano. Jsi mi ještě sympatičtější, než doposud, a to jsem si myslela, že už to ani není možné!

      Vymazat
    2. Nápodobně! A není to jen božským Josephem, mohla bych se tu rozepsat o spoustě z tvojí padesátky:-)

      Vymazat
  6. Tak jsem i já, stejně jako ty u mého článku, musela přikyvovat hlavou :D Je toho tolik, u čeho jsem si říkala "joooo, že mě to taky nenapadlo" :D
    V nemocnici jsem nikdy nebyla (ťuk ťuk na dřevo), nikdy neomdlela, zmrzlá jsem nejvíc na světě a ve svetru chodím i když ostatním stačí jen tričko, prala jsem 2x v životě a přišla tak o 2 oblíbené kousky oblečení, chodím divně, večer bez kýblu kafe nemůže být, a před spaním nebo někdy i během dne v duchu "píšu" příběhy nebo články, na blog, do imaginárních novin, kamkoliv :DD Ale na papír se to nedostalo ještě nikdy:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to se na to podívejme :D Snad s nikým se v tolika věcech neshodla.

      Vymazat
  7. 32. asi som našla spriaznenú dušu :D

    Silvia

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem věděla, že s tím svým postižením nemůžu být sama. Zajímavé je, že ve všem ostatním mám bordel... :D

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...