pondělí 12. května 2014

Tohle moje pleť nemá ráda

Nazdar přátelé. Patrně jste zaznamenali, že je tu poslední dobou ticho po pěšině? Tož snad se na nás ta Markéta nevykašlala? A to víte, že ne. A na důkaz svých slov vám posílá pozdrav přímo ze svaťáku! On totiž za mě asi nikdo tu maturitu neodblekotá. Ani přijímačky nenapíše - takže tolik ke snížené aktivitě - ona je zase zvýšená někde jinde, to mi věřte.

Nyní už k samotnému článku. Chtěla bych vám rychle poreferovat o tom, s čím si moje pleť moc nesedla. A pro dnešní den to budou dva přípravky.

K mojí pleti obecně bych řekla, že ohledně kosmetických přípravků není nijak přecitlivělá. Se silikony jsem nikdy problémy neměla a většina dekorativky mi nijak velkou hlavu nedělá. Přesto se nakonec problémy vyskytnou na nějakém nejméně očekávaném místě. Takže pojďme na to!

Aknecolor

Tento přípravek, krémpasta, jak tomu říkají, je jedním z nejprofláknutějších názvů, které jsem kdy v souvislosti s akné slyšela. Skvělý korektor na pupínky, zakrývá jako ďas a ještě léčí! Prostě chvála se na něj hrnula ze všech stran.

Ani nevím přesně co, ale něco mě na něm vždy odrazovalo. Sama od sebe bych si jej ani nekoupila. Ale v dobách, kdy jsem prostě zoufalstvím nevěděla, co (a bylo to na mě vidět), mi jej dala kamarádka, že to můžu zkusit. Dokonce ani tehdy jsem se do něj nijak nehrnula a pár měsíců se jen tak válel ve skříni.

Až když jsem později hledala nějaký korektor, vzpomněla jsem si na zapadlou tubu. Jedná se o světlejší odstín atd... Shodují se to se všemi popisy, které jsem kdy četla. Jedno balení představuje doživotní zásobu.

A jak tedy... korektoruje? No zlé to není. Ne že by držel jako přibitý celý den (a co taky na mé mastné pleti). Zaznamenala jsem, že suší, z čehož vzhledem ke stavu své pleti zase tak odvázaná nejsem. Možná že i skutečně léčí, pupínek byl menší, ale...

(Zdroj)
Je prostě divný. Ucpává póry. Ne, nenahodila jsem jsem ho na celý obličej. Vím, že to někteří lidi tak dělají. Dokonce jsem to i viděla na vlastní oči. A ta představa mě celkem děsí. Přesto se mi místa, na kterých jsem jej měla, vůbec nelíbila. Vznikaly na nich drobné pupínky a celkově byla po Aknecoloru moje pleť taková... nehezká.

Takže v mém případě prosím pěkně ne. Naopak mě jako korektor inspiroval pěnový make-up Stay Matte od Rimmelu. Jednou jsem ho zkoušela, protože jej má moje maminka, a byla jsem překvapená, jak kryje. Ihned pro mě získal přezdívku omítka v tubičce. Na celý obličej mi přijde dost hutný a ani mamce se úplně nepozdává (ale zato se jí pozdává to, co doputovalo v obálce od Enky, a mě taky!).

No a tak jsem si jednu tubičku taky ulovila a ke štěstí mi to stačí. Maskuju beďárky, na hyperpigmentaci poslední dobou docela kašlu... stejně to nakonec vypadá přirozeněji a lépe, než když se na tom v průběhu dne něco rozpouští a matlá. Jo. Tady asi začala moje náklonnost k minerálnímu make-upu.

Dermatix silikonový gel

Ano, přesně ten fešák na úpravu jizev, co jsem se o něm zmiňovala v akné aktualitách. Že jste to vy, podělím se s vámi o velice vtipnou historku: když jsem ho chtěla poprvé použít, zmáčkla jsem jej... a na tubě praskl šev, přičemž část 15ml obsahu mi vytekla do ruky. Bylo to vážně takové vazké a mazlavé...

Když jsem se ještě dozvěděla, kolik gel normálně stojí, málem se mnou šlehlo, když jsem si uvědomila, kolik peněz jsem spláchla do umyvadla. Ještě že jsem jej dostala jako vzorek zdarma. Zbytek jsem tedy v tubě utěsnila svou oblíbenou izolačkou (Ta opraví všechno - foťák nebo silikonový gel, šílená lepička Markéta se už blíží!).

(Zdroj)
Brzy jsem však ztráty litovat přestala. Ono se ukázalo, že gel až taková výhra není. Ano, léta letoucí jsem užívala dermacolácké silikonové báze (už ne). A nic to se mnou nedělalo. Ale silikonový gel na jizvy? Prosím vás, s tímhle se moje pleť odmítá bavit a na důkaz svého protestu se ucpe.

Na místech, kde jsem gel nanesla, se objevila miniaturní krupička, a tak jsem si řekla, že tohle mi za to nestojí. K tomu zjištění mi stačily asi jen tři dny. V případě mojí pleti nehodlám nijak riskovat. Natolik mě zase jizvičky nežerou, abych si kvůli nim musela pleť ucpat.

Tohle tedy byly věci, kterým říkám "ne". Které výrobky nesedly vám, co vás zklamalo? Něco hezkého mi tu napište a já se zase běžím věnovat studiu...

5 komentářů:

  1. Já jsem si dřív Aknecolor patlala na celou pusu a zpětně se děsím, jak jsem asi musela vypadat :-D Ale na jeho účinky na své pleti si stěžovat nemůžu, docela mi vyhovoval. Hodně štěstí u maturity i přijímaček :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, já jsem si už zvykla na to, že u mě vždycky všechno účinkuje obráceně :D

      A děkuji! :)

      Vymazat
  2. Tak to mě moc těší, že se ti minerální makeup pozdává :o))
    Dermatix mě nepřekvapil, když jsem si přečetla jeho složení..a trochu nechápu tu šíleně nastřelenou cenu..
    A taky přeju hodně štěstí u maturity a přijímaček!!! Držím palce, pěsti a to, co se držívá!! :o))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, to jsem ráda, že držíš! :D

      Ta cena je nehoráznost, vůbec nekomentuju... A že to s ním nevyšlo, toho vlastně ani tolik nelituju, jelikož jizvičky mi přece dodávají styl :))

      Uma asi nebude jen tvým miláčkem... mamka si pro ni běžela do drogerie a že prý mi taky jednu donese :D

      Vymazat
  3. Ja som s Aknecolorom nadmieru spokojná, na strednej som ho používala istý čas aj ako make-up, ale dosť sa otieral, doslova príšerne. Kry ale veľmi dobre, bol dostatočne svetlý aj pre moju bledú pleť a akné liečil.
    Bianka

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...