sobota 26. dubna 2014

Vyhlašuji výběrové řízení na pudr

Na vědomost se dává lidstvu veškerému v blogosféře se vyskytujícímu, že já, Markéta, jediná svrchovaná vládkyně Teček a kopečků, hledati jsem se rozhodla nový dvorní pudr.

Dobrá tedy. Historie mnou užívaných pudrů není velmi bohatá. Vlastně se jedná o pudry všehovšudy dva. První pudr, který jsem kdy použila, byl těžká váha. Známý Dermacol Acnecover. A právě k němu jsem se víceméně ze zoufalství vrátila při zhoršení stavu pleti, po období, kdy jsem používala Rimmel Stay Matte.

Dermacol vážně kryje skvěle. Jenže má tu nepříjemnou vlastnost, že oxiduje do oranžova, což opravdu není mnou preferovaný odstín.

Kdybyste měli zkušnosti/ věděli o pudru, který hezky zmatní a aspoň trochu kryje (to hlavní má přecei jen na starost dvojka make-up+korektor), určitě mi dejte vědět, budu vám velmi vděčná.


(Zdroj, upraveno)
V komentářích se samozřejmě můžete podělit i o vaše další kosmetické zkušenosti, připomínky a návrhy. Nebo o cokoliv, co máte na srdci. Jako vždy.

15 komentářů:

  1. Oj Markétko, tak to ti bohužel nebudu nápomocná. Já používám pudry jen transparentní a ty jen fixují, nekryjí... Ale můj Dermacolí mi pomalu dosluhuje, tak zkusím asi ten Alverďácký...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevadí, ale pro pleť bez nějakých závažných problémů jsou určitě lepší, než nějaké nepřirozené nánosy :) Já bych si na transparentní asi netroufla, minimálně potřebuji, aby trochu sjednocoval.

      Vymazat
  2. Já taky používám transparentní pudr, nejčastěji sypký od elfu nebo kompaktní od NYC. Když chci, aby kryl i pudr, sáhnu po Anti Shine Mattitude od Astoru. Balení je sice úplně na h***o, ale pudr slouží fakt dobře, zmatňuje bez maskovitého efektu, neleze do pórů a dlouho vydrží. Mají ho ve čtyřech odstínech, takže si vybere snad každá. ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, budu si pamatovat :) Mě více vyhovuje pudr kompaktní, zejména z toho důvodu, že jej nosím s sebou, protože během dne potřebuju přepudrovat, takže je to pro mě víc praktické.

      Vymazat
  3. Markétko, tobě bych rozhodně doporučila spíš minerální makeup než pudr. Je s ním sice trošku víc práce a chvilku trvá, než se s ním člověk naučí pracovat, ale myslím, že to stojí za to.. jinak z drogérkových pudrů se mi osvědčil Gabriella Salvete, konkrétně tenhle http://www.gabriellasalvete.com/product.php?idProduct=133
    Hezký víkend!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem si právě u toho minerálního makeupu vždycky říkala, jestli by mi nezvýrazňoval suchá místa? Protože vždycky nějaké ty šupinky mám...

      Vymazat
    2. To by asi mohl.. ale to mi dělá i pudr.. :o) když se snažím zamaskovat pupenec a tím pudrem si zvýrazním šupinatý ostrov kolem dokola :o))
      Já spíš myslela, že to složení minerálního makeupu bývá nekomedogení, já se třeba z některých pudrů osypávám kvůli silikonům.. kdybys chtěla, pošlu ti vzorek MMU, můžeš vyzkoušet.. mám toho kila :o)))

      Vymazat
    3. To je fakt. A nikdy jsem to nezkoušela, a tak těžko dělat dopředu nějaké závěry. Myšlence na nějaký vzorek bych se nebránila, pokud bys mě troškou z těch tvých kil podarovala, byla bys moc hodná :) Aspoň vyzkouším něco nového.

      Takže bych tě poprosila, abys mi když tak napsala, abychom se domluvily, dole mám kontaktní formulář, doufám, že funguje, protože to prý naposledy jedné slečně nešlo... aspoň mi to ozkoušíš :)

      Vymazat
  4. Dle mého názoru se vyplatí jen transparentní pudr nanesený na makeup s vyšším krytím, případně navíc v kombinaci s korektorem. Samotný pudr sice možná nějaké to krytí zaručí, ale dělá dojem masky, pak venku třikrát zafouká a je pryč a navíc může zanechat barevné mapy. Já osobně mám tmavší a světlejší makeup s vyšším krytím a míchám si odstín dle momentální potřeby. Pudr mám pak jen jeden transparentní na celý rok (Rimmel Stay Matte, ale až ho doberu, tak vyzkouším zase něco nového).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Samotný pudr jsem snad na sobě ani nikdy neměla a ani nemám ambice s ním dokonale maskovat všechny flíčky. Jen mám z transparentního pudru takový dojem, že by mi úplně nestačil. :)

      Vymazat
    2. Pudr je jen na zmatnění, používat ho na krytí nemá smysl (i když jako náctiletá jsem se o to aktivně snažila) :-) Transparentní pudr vypadá dle mého názoru na pleti nejpřirozeněji a díky světlosti pěkně projasní T zónu.

      Vymazat
    3. Je fakt, že jsem tady o tom z tohohle hlediska ještě nepřemýšlela. Těžko můžu soudit, když v dané oblasti nemám pořádné zkušenosti. Transparentní pudr kupříkladu na takřka dokonalé pleti mé spolužačky vypadá perfektně, vážně září, souhlasím, ale pořád si to nedokážu představit na sobě. Každopádně jsi mi s tím nasadila brouka do hlavy :)

      Vymazat
  5. Pudrů mám tedy vyzkoušených dost, ale asi jen 3 z nich mi opravdu vyhovují. Kompaktní pudr all about matt (Essence) - je bezbarvý, takže není krycí, ale je nejlepší na zmatnění. Druhý zase kompaktní pudr smooth skin (NYC) - tak ten bych řekla, že má i nějaké krycí schopnosti, matuje také dobře a co je u něj nejlepší, je odstín. Tento pudr rozhodně nezoranžoví. Třetí je z levné cenové kategorie a to od Miss Sporty pudr so clear na problematickou pleť. U něj bych tipla největší krytí, ale za to ten matující efekt není tak skvělý. Je nutné přepudrovávat vícekrát za den. :) :) Tak nevím, jestli jsem zcela vyhověla tvým požadavkům na pudr, ale aspoň můžeš sama posoudit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za návrhy, mým cílem je právě nashromáždit co nejvíce tipů a zkušeností (nač to hledat na internetu, moje lenost dosahuje takových závratných výšin, že raději nechám lidi, ať mi to sem napíšou sami). :D Takže jsem za tvůj příspěvek určitě ráda.

      Vymazat
  6. Úžasně kryje a zmatní flormal, stojí asi 170 (v tetě se prodává levný v růžovém obalu a to není ono). jenže je hodně těžký a dělá vrásky... alespoň mě. chci o tom napsat článek na blog. krom vrásek je ale skvělej. jestli bydlíš v Praze, tak se to prodává v My.

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...