pátek 25. dubna 2014

Akné aktuality: Vysychám?

 ...2 měsíce bez antibiotik

Ahoj děcka! Hlásím se vám s rancem aktualit ze života mé pleti. Možná jste si všimli, že tu takový článek neobvykle dlouho nebyl. Důvod je ten, že oproti předchozím návštěvám (nejprve po třech a poté po čtyřech týdnech), jsem to tentokrát protáhla na nějakých šest týdnů (nechce se mi to počítat). Úspěch, ne?

Znamená to však i delší období, které je třeba napěchovat do přehledu. A já jsem to už všechno zapomněla, fňuk!

Návštěva u paní doktorky byla rychlá a milá. Se stavem mé pleti je velmi spokojená (já taky!). Dál budu používat Eclaran a dozobu poslední plato Acnevacu.

Pokud mám popsat stav své pleti, krátce jen zrekapituluji to, co již bylo řečeno v nedávném článku. Mezi Voldemorty vcelku klidná, semtam nějaký pupínek, nic brutálního. V inkriminované dny zvýšený výskyt bouliček v oblasti brady, kolem pusy, na tvářích kolem nosu. Celkově jsem se stavem pleti velmi spokojená.

Paní doktorka chvíli hloubala, co pěkného by pro mě ještě mohla udělat. Chvilku a přehrabovala ve skříni a nakonec mi podala malou krabičku - přišel jí od výrobce vzorek silikonového gelu na jizvy, takže to můžu vyzkoušet. Jedná se o Dermatix silikonový gel na úpravu jizev. Rozhodla jsem se vám rychle vyhledat cenu a po zjištění, že mé 15gramové balení seženete za 1200-1300 Kč, mé obočí vyletělo tak vysoko, až narazilo do stropu. Tohle mi asi nikdo nekoupí.
Nicméně, gelu se má nanášet jen "velmi tenká vrstva". Pokud to do 4-5 minut nezaschne, nanesli jsme hodně. A přesně to se mi hned na poprvé podařilo. Takže jej vážně stačí maličko. Výsledky by měly začít být viditelné po 3 měsících. Tak to nevím, jestli mi to tak dlouho vydrží.

(Zdroj)
 V rámci příprav k maturitě trávím u notebooku daleko více času, pořád něco spisuju a často si u toho nevědomě podpírám nebo mnu bradu... A pochopitelně to profláknuté tvrzení o tom, že přesně tohle způsobuje pupínky, platí. Takže se mi úplně vespod na hraně čelisti nějací dva miniaturní kamarádi udělali. Nějaké tipy, jak se tohle podvědomé ošmatlávání odnaučit?

Také jsem psala o detoxikaci bylikou jménem ostropestřec (to jsem se ale mazaně vyhnula skloňování, že?). Pokud jste čtenáři pozornými, tak také víte, že jsem se zmínila o tom, že děsivá čisticí reakce se nekonala, ale tam, kde pod kůží zůstaly nějaké utajené zbytky, to takříkajíc vylezlo ven. A tohle je přesně to, co se má dít, ne? Tentorkát jsem asi tu detoxikaci vzala ze správného konce. A taky jsem si zocelila svaly na pravé ruce, jak jsem to tloukla v hmoždíři.

Pokud máte rádi obrázky, radujte se, protože přichází ona tradiční chvilka.

Poznámka pro mé milé čtenáře, kteří vyvozují z mého výrazu míru spokojenosti a sebevědomí: Na nových fotkách prosím nic nehledejte. To, co můžete vidět je soustředěnost nejvyššího stupně a můj připitomělý výraz znamená jediné: "Bože dej, ať se mi ten foťák nerozpadne!". Ulomila se mu totiž jakási pacička, takže nedrží kryt na baterky - pouze, když jej držím já...

Tklivá hudba...


 

 29. 10. 2013 a 14. 11. 2013

Trochu veselejší hudební motiv...


 

 1. 12. 2013 a 17. 12. 2013
 

12. 1. a 31. 1. 2014

I'm walking on sunshine!


 

  9. 2. a 1. 3. 2014

 
23. 3. a 21. 4. 2014


Protože jsem si říkala, že zepředu toho už zase tolik nevykoukáte, rozhodla jsem se ukázat vám i rozdíl z profilu, resp. poloprofilu, který je dle mého skromného soudu také docela viditelný, i když fotky teda nejsou z úplně stejného úhlu. (Ano, ta první se objevila v článku o jizvách, pamatujete?)



9. 2. a 21. 4. 2014

Minule jsem vám tu vyprávěla o Eclaranu a Acnevacu. Co se za tu dobu stalo? O Eclaranu jsem psala už předtím, tady. Náš vztah se od té doby trošku změnil. Jo, pořád na takovou chemickou drasťárnu hledím podezřívavým očkem, nicméně... Musím uznat, že s menšími bouličkami, symptony toť voldemortími, dokáže zatočit skvěle. Do tří čtyř dnů je zadupe do země. Tedy do pleti. Bim a zmizí to. Moje pleť si už také celkem odvykla reagovat zarudnutím, jako to dělala zpočátku. Ale suší to teda pořádně.

Jak už jsem říkala, nejsem si jistá, co přesně je příčinou, že se mi pleť mastí méně. Jestli se projevilo to, že kromě mycího gelu na odličování nepoužívám nic jiného, anebo je to Eclaranem. Podle mě to ve výsledku budou všechny vlivy dohromady. Četla jsem o tom, že Eclaran má v popisu práce i omezovat tvorbu kožního mazu. Ale zase asi můžu těžko čekat, že když ho ťupnu na tři pupínky, odmastí mi celý obličej. Ledaže by to byl nějaký dlouhodobý efekt, protože je to minimálně týden, co jsem tenkou vrstvičkou potřela celé tvářičky.

Mimochodem, konečně jsem našla pěkný úložný prostor pro řadu na akné od Mary Kay!
Při Voldemortovi jsem musela vést boje na více frontách, takže mám teď několik míst drsnějších a přesušených, dokonce i bílé šupinky. Krém moje pleť chlastá jako divá. Některá místa se dokonce i opovažují svědit - takže ano, tohle konkrétně bude výsledek Eclaranu a sem tam nějaké té kapky tea tree oleje.

Důvěrně vám sdělím, že tento odstaveček a předchozí odstaveček je psán s předstihem, v neděli 20. dubna. Už od čtvrtku jsem na sobě neměla žádný makeup a jediné, co má pleť dostávala, byly voda a med (tedy ani žádný trochu vysoušecí gel). Na návštěvu k babičce jsem se taky nemalovala a musím říct, že když jsem se večer postavila před zrcadlo - tak prostě nic, nula. Žádný maz! Ani nos se mi neleskl. Možná jenom kousek na čele sledující linii vlasů. A to i přes skutečnost, že poté, co jsem byla zavlažována vínem, jsem se pořádně zahřála. Na takovou suchotu nejsem zvyklá. To jako mají někteří lidé normálně?

Co se Acnevacu týče, asi vám o něm nic moc neřeknu. Nacházím se v druhé dvacetidenní pauze, ale nějaké viditelné účinky jsem nepostřehla. Zatím je brzo soudit.

Jen slepému mohlo uniknout, že už chvíli testuji Míšin krém, protože to tu omílám pořád dokola. Více se dozvíte v samostatném článku!

(již brzy... na Tečkách a kopečkách... Pohnuté osudy, dávka emocí, velké vlasy, rady do života... Tečky a kopečky - Vaše inspirace pro boj s akné!)

Co říkáte na můj nový reklamní spot? Máte radost, že mám radost? A vůbec, jak jde život? Pište, pište!

8 komentářů:

  1. Wow, ten rozdíl je úžasný, gratuluju! Úložný prostor pro Mary Kay kosmetiku se mi líbí, i ta moje super řada tak skončila. Bože, by mě zajímalo, co do toho dávaj, nikdy mě obličej tak nebolel. Já mám momentálně velký objev z lékárny (jsem sto let za opicema), jmenuje se Miraclean a v kombinaci s jablečným octem a olejíčky mi pleť téměř kompletně vyčistil za tři dny, také si zaslouží samostatný článek, je to pašák!

    Pro podpírání hlavy můžu poradit maximálně podpírání "přes ubrousek" - ale vyzkoušené mám jen krátkodobě, jelikož jsem lajdák a veškeré mé přípravy, ať už na maturitu, nebo na zkoušky, se scvrkly do 1-2 dnů (a potom nemám bejt ve stresu a mít pupínky, a jak ví Vanessa Hudgens, když jsem ve stresu, mám pupínky, a když mám pupínky, jsem ve stresu, a když jsem ve stresu, mám pupínky...)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Mary Kay byla asi jediná věc, kterou mi vážně nebylo líto vyhodit...
      Miraclean? Někam si to napíšu :)

      No jo, ale zase jsi v tom stresu krátkodobě, narozdíl ode mě, co se v tom plácám týdny až měsíce dopředu. Tak nevím, co je lepší :)

      Vymazat
    2. Veškerý podobný neduhy jsou na pytel a proklínám Pandoru, beztak za všechno může ona! O Miracleanu určitě v brzký době budu psát na blogu, tak to na Tebe v bloggeru asi beztakvyskočí:-)

      Vymazat
    3. No jo, potvora jedna zvědavá nenechavá, taky ji už dávno podezírám! Určitě k Tobě zaskočím, až to na mě vyskočí :)

      Vymazat
  2. Teda, to je parádní změna!!!! Tak ať se daří i nadále!
    Mary Kay je přesně tam, kam patří :o)))
    Miraclean používám dlouhé roky a mám ho moc ráda!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :))
      Vidím, že nejsem zdaleka jediná, kdo trpí vůči Mary Kay silnou averzí.
      Vida, a já jsem o Miracleanu nikdy neslyšela, zase jsem úplně mimo. Zase je ale pravda, že takové věci moc nesleduju.

      Vymazat
  3. Ahoj potykam se s necim podobnym, prosim, co ti tak pomohlo ? Antibiotika ? Diky antikoncepci ani roa brat nemuzu z duvodu spatnych jaternich testu, jses krasna ! Ja jsem ted psychicky totalne na dne tak snad se z toho taky vyhrabu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, ano, skutečně mi to zmizelo po antibiotikách. Hodně štěstí! :)

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...